Scurt istoric

SC Transport Public Local SA și-a început activitatea propriu-zisă de la data de 1 octombrie 2005, având ca acţionar Consiliul Local Suceava, cu scopul de a continua serviciul de transport public de persoane pe raza municipiului Suceava, în urma intrării în faliment a fostei societăţi de transport SC TPS SA.
La înfiinţare SC TPL SA a preluat o parte dintre salariaţii fostei societăţi precum şi parcul auto (autobuze, troleibuze, microbuze) folosit de aceasta.

Pentru prima oară în oraşul Suceava, o activitate organizată de transport public de persoane a luat fiinţă în anul 1962 în cadrul IGO Suceava (Întreprinderea de Gospodărire Orăşenească), devenită din 1973 Întreprinderea Judeţeană de Gospodărire Comunală si Locativă (IJGCL) şi deservea atât oraşul propriu-zis cât şi localităţile limitrofe.

Ulterior, în urma înfiinţării în ţară a unităţilor specializate de transport local, în anul 1980 şi-a început activitatea în municipiul Suceava Întreprinderea Judeţeană de Transport Local (IJTL). Un punct de referinţă care trebuie consemnat în această perioada a fost anul 1987, când a intrat în exploatare reţeaua electrică pentru troleibuze în municipiul Suceava, aceasta funcționând până în anul 2006.

După anul 1989, IJTL Suceava a fost reorganizată de câteva ori sub diferite forme şi denumiri şi anume: în perioada 1991-1995 Regia Autonomă de Transport Urban de Călători (RATUC), în perioada 1995-1998 Agenţia de Transport Local (ATL) din cadrul RAUCL, iar din anul 1998 până în anul 2005 SC Transport Public şi Servicii SA (TPS).

La sfârşitul anilor 90, în urma apariţiei şi dezvoltării necontrolate şi ilegale în acel moment a activităţii de transport privat de persoane cu microbuze (dube) de tip maxi-taxi şi implicit datorită concurenţei neloiale,  SC TPS SA a intrat încet în declin iar în toamna anului 2005 a ajuns la faliment.

În această situaţie, pentru a veni în sprijinul populaţiei şi totodată ca măsură de protecţie socială pentru majoritatea locuitorilor municipiului, Consiliul Local Suceava a hotărât în anul 2005 înfiinţarea actualei societăţi.

      SC Transport Public Local SA Suceava este subordonată Primariei Municipiului Suceava şi prestează către populaţie serviciul de transport public de persoane în municipiu.

     

Transport Public Local Suceava

Pagina oficială a societății de transport public - TPL SA Suceava - dezvoltată pentru TPL Suceava
Str. Traian Vuia nr. 5 A, Suceava, ROMÂNIA  -  Tel/Fax(secretariat): 0330 401 442  -  pagina de contact

TRANSPORT PUBLIC LOCAL SA | CUI 17791716 | J33/966/2005

Sunteți aici:Acasă Despre noi