Transport Public Local Suceava | TPL Suceava

 

Reducerea emisiilor cu ajutorul transportului public ecologic (România)

Reţeaua de autobuze ecologice din Suceava, o soluţie pentru descongestionarea traficului şi reducerea poluării.

 

În orașul Suceava din România, transportul public ecologic a reprezentat soluția la problema din ce în ce mai acută a congestionării traficului. 

Introducerea rețelei de autobuze CIVITAS a reprezentat un succes uriaș, crescând numărul locuitorilor care aleg să utilizeze autobuzul în locul mașinii personale. Este o veste bună pentru mediu, deoarece un singur autobuz poate să transporte același număr de persoane ca 30 de mașini, ocupând doar suprafața carosabilă pe care ar ocupa-o trei dintre acestea.

„Am îmbunătățit transportul public și am început să folosim combustibil alternativ în Suceava, ajutând astfel la reducerea emisiilor și la îmbunătățirea calității vieții în oraș”, spune Dan Dura, managerul local al proiectului CIVITAS.
Combustibilul alternativ utilizat este gazul petrolier lichefiat, cunoscut și sub denumirea de GPL sau propan. Arderea lui generează mai puține emisii de CO2 pe unitate de energie decât arderea cărbunelui sau a petrolului.

„Autobuzele alimentate cu GPL funcționează bine și nu au fost probleme majore în ultimii trei ani”, spune șoferul de autobuz Costel Gălan. „Se reduc costurile și se protejează mediul înconjurător.”

Principalul factor care a contribuit la succesul rețelei de autobuze a fost introducerea rutelor ecologice. Aceste zone cu emisii scăzute au devenit în scurt timp catalizatorul care a transformat orașul într-unul mai curat și mai liniștit. De asemenea, s-a realizat o scădere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră și a zgomotului urban.

Unul dintre criteriile de intrare în proiect este acela ca rutele să fie închise circulației mașinilor în weekend. Această idee simplă a creat deja un oraș mai ecologic, care a îmbunătățit nu numai calitatea vieții locuitorilor săi, ci și sănătatea acestora.

Sursa articolului

Transport Public Local Suceava

Pagina oficială a societății de transport public - TPL SA Suceava - dezvoltată pentru TPL Suceava
Str. Traian Vuia nr. 5 A, Suceava, ROMÂNIA  -  Tel/Fax(secretariat): 0330 401 442  -  pagina de contact

Sunteți aici:Acasă Articole Reducerea emisiilor cu ajutorul transportului public ecologic (România)